Living room

Bajcsy-Zsilinszky út

Bohém eklektika lenyűgöző panorámával

 

Fotók: Lakáskultúra

Sátori Edit (Térkultúra) és Hannus Tamás munkája.

The bed and the wall behind it (bedroom)
Details with cyan chair

Az Erzsébet térre néző lakást akkor láttuk, először amikor a tulajdonosa már teljesen lecsupaszította a falakat. Az eredeti terve szerint a nyolcvan négyzetméteres lakásból két minigarzont szeretett volna kialakítani. A lakás feltérképezése után világossá vált számunkra, hogy az alaprajznak egyetlen lakásra kellene összpontosítania a kellő hatás elérésének érdekében.  A találkozót követően egyeztettünk a tulajdonossal, aki tanácsunkat elfogadva letett korábbi tervéről.


The kitchen
Living room

Fontos volt az ár-érték arány, így inkább kreatív, izgalmas megoldásokkal, ötletekkel oldottuk meg a látványosabb dolgokat, nem pedig méregdrága bútorok beszerzésével, így minőségi, de egyben megfizethető darabokat választottunk.
A nappali dél-amerikai, latinos hangulatát a csupasz téglafal, növények és a színes és játékos kiegészítők adják.

Az eredeti alaprajzokat áttekintve rájöttünk, hogy az teljesen logikus és élhető a 21. században is, így erre alapozva egy különlegesen bohém enteriőrt teremtettünk. Megtartottuk az eredeti hálószobákat és a nagy közös teret, a nappalit is.

Bedroom

A kis hálószobákat chevronmintás tapétával dobtuk fel, ahol a fekete-fehér váltakozó játéka nyújtja meg a szobát. A fő hálószobába egy Cole&Son tapéta került fel az ágy mögötti falra, ami remek összhangban van az összes helyiségben megjelenő színekkel, formákkal, mégis egyediséget és dominanciát sugall az egész szobában. A konyha berendezése során minimális költségvetésből dolgoztunk, ezért egy kifejezetten érdekes mintázatú csempével dobtuk fel a helyiséget. Az étkező kialakításánál a kis hely miatt a pados megoldás mellett döntöttünk, így sokan elférnek az asztal körül és a bútordarab anyaghasználata még barátságosabbá teszi a helyszínt. A teret egy kinagyított Budapest-képpel tettük még izgalmasabbá.

Bedroom
Dining room

A lakás egyik legizgalmasabb helyszíne a majdnem tizenhat négyzetméteres terasz, amely egy igazi oázissá változott a műfű és az élő kültérinövények használatával. Lenyűgöző érzés egy olyan teraszon borozgatni egy hosszú nap után, ahonnan rálátni a szomszéd háztetőkre, az Erzsébet-térre és a Bazilikára.

View from the balcony

Main color
#199198
Heading text color
#62dde4