Living room, Nagymező street

Nagymező utca

Nagypolgári elegancia a belvárosban

 

Fotók: Lakáskultúra

Stylist kiegészítők: Arioso, Hephaistos

 

Lobby
Hall

A közel száz négyzetméteres, két hálószobás lakás felújításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy hűek maradjunk a ház kifinomult, elegánsan klasszikus stílusához, így kaptak helyet a modern designbútorok mellett a tulajdonosok nagyszüleinek antik bútorai is a lakásban.


The clients
Bedroom

Az előtérben megjelenő fekete-fehér pepita padló és Ellie Cashman virágmintás tapétája egy igazán izgalmas kezdetet rejt magában. A tapéta virágmotívumai nem csak az előszobában kapnak fontos szerepet, hiszen  az innen nyíló helyiségekben, így például a hálószobában az ágy mögötti falon, de még üvegfelületre nyomtatva a fürdőben is megjelennek.

A belső terekben tudatosan hangsúlyoztuk ki a ház nagypolgári jellegét, mely megalapozta az egész lakás egyéniségét.

Bathroom details
Kép
Living room
Kép
Kitchen bar

A hatalmas ablakoknak hála rengeteg fény jut a  nappaliba így bátran választottuk a merészen sötétszürke árnyalatot ebben a helyiségben. A tulajdonosok fontosnak tartották, hogy a lakás központi része a nappali legyen, ezért úgy alakítottuk ki a konyhát és az étkezőt, hogy az tökéletesen besimuljon a nappali látványába anélkül, hogy megbontaná az összképet. Végül a kazettás kidolgozásnak köszönhetően sikerült tökéletesen elrejtenünk a falba épített elemeket.

 

A konyhapult mögötti márvány hatású kőtábla egészen Olaszországból utazott el a Nagymező utcába, hogy a nappali talán leglátványosabb eleme legyen.
A hálószobákban a drága designdarabok helyett a franciaágyak kék ágyvégeit egyedileg, méretre készíttettettük. A királykék árnyalat szinte az összes helyiségben megjelenik, így kapcsolva össze az egyes szobákat.

A projektet Nikoletti Petra és Hannus Tamás valósította meg a Térkultúra megbízásából.

The bedroom from farther view
Dining room with the kitchen

Main color
#024c90
Heading text color
#2d7cc6