Vertical separator image
674

VICA ÉS TAMÁS LAKÁSA - TRÜKKÖS TÜKRÖK AZ EÖTVÖS UTCÁBAN

Fotók: Gosztom Gergő

Stylist kiegészítők: Hephaistos, ZARA HOME

Tervezők: Hannus Tamás, Sátori Edit

A harmincas éveikben járó fiatal pár, Vica és Tamás már a lakáskeresés során bevontak minket, így igazán megismerhettük igényeiket, életmódjukat. A lakásvásárlásról és a felújítás lépéseiről korábban részletesen beszámoltunk (LINK A BLOGRA). Most eljött a várva várt pillanat, elkészült az első közös otthonuk.

A tervezés és felújítás során törekedtünk arra, hogy a 19. században létrejött teret formákban és anyaghasználatban összhangba állítsuk korunk igényeivel. A lakásra a légiesség, nyugalmat árasztó letisztultság és frissesség érzése jellemző. A pár nyüzsgő életmódja miatt elengedhetetlen volt, hogy minden négyzetméter a harmóniáról szóljon.

A több mint 100 éves házban szerencsére megannyi patinás kiegészítő megmaradt. Sajnos nem mindegyik ajtót és ablakot tudtunk megtartani és felújítani. Ahol szükséges volt, ott az eredetivel megegyező kinézetűt gyártattunk. A padlót is megette az idő vasfoga, így megtartva a ház autentikusságát chevron mintájú fa parkettára cserélték.

Habár a belmagasságnak és a fehér falaknak köszönhetően az egész lakás nagyon tágas, mi erre egy picit még rájátszottunk. Így született meg a  lakás egyik legizgalmasabb eleme a tükrös kubus, amelynek minden oldala más és más funkciót lát el: a konyhában a hűtőt, a sütőt és a mikrót rejti, az előszobában az előszobaszekrényt, az étkező felől nézve pedig a tárolókat takarja.


A látogatót már megérkezése pillanatában megigézi a látvány- az előszobából nézve a konyhabútor, és a konyhában lévő kisablak is visszatükröződik a kubus felületén. Igazi illúzió, ami képviseli hitvallásunkat is: aki ide belép, rögtön elámul, és kíváncsian halad tovább, hogy milyen izgalmakat rejthet még keressen.


 

AZ ÉTKEZŐBEN IGAZI SZÍNBOMBÁT HOZTUNK LÉTRE 

Az alsó konyhaszekrény üde világoskék színét a markáns fekete kő munkapult ellensúlyozza. A felső szekrényt alkotó fém váz és az üveg önmagukban hangsúlyos anyagok, de fehérre festve, engedve a polcok áttűnését hihetetlenül légiesnek hatnak.

Az étkezőben igazi színbombát hoztunk létre: a zöldeskék pad és Vica öröksége, a fémvázas, Bauhaus jellegű piros bársonyszékek felrázzák a klasszikus teret.

Az étkezőből közvetlenül nyílik a nappali, amelybe egy “könyvkapun”- valójában az átjáró két oldalán a nyílásmagasságig épített könyvszekrényen - át jutunk. A nappali központi eleme a kanapé, mivel egy-egy fárasztó nap után ide heveredik le Tamás és Vica beszélgetni, kikapcsolódni és feltöltődni. A sokáig tartó keresésnek meglett a gyümölcse, elmondásuk szerint megtaláltuk a legtökéletesebb kanapét.

A nappalira is jellemző  letisztultságot a plafonon lévő stukkó díszítettsége és a gyönyörű csehszlovák komód töri meg.

A nappali egyik oldalán található Tamás birodalma, a  jelenlegi dolgozó- és vendégszoba amely később gyerekszobává alakítható. A nappali átellenes oldalán, hálóban a legnagyobb hangsúlyt az egyedi tervezésű tapéta kapta, melynek kék és fekete színeiben visszaköszön a konyha színvilága. Összenyitva a tereket, a fal bámulatos díszítő hátteret ad a nappalinak.

 

AZ EGYEDI TAPÉTÁN A KONYHA KÉK ÉS FEKETE SZÍNE KÖSZÖN VISSZA

A hálószobában az volt a célunk, hogy mindent elrejtsünk, így gyakorlatilag a franciaágy és a kubust idéző éjjeliszekrény maradt szem előtt. A ruhák egy walk-in gardróbban lapulnak, amelyen keresztül lehet eljutni a fürdőszobába. Itt  padlófűtéssel ellátott ipari öntöttbeton padlót állítottuk kontrasztba márványhatású greslap burkolattal, amely a króm csaptelepekkel és radiátorral pazar harmóniát alkot.

Ha érdekel, hogy milyen lépésekben jutottunk el eddig, olvasd el írásainkat, amelyek a teljes folyamatot bemutatják.

Vica és Tamás lakása I.
Vica és Tamás lakása II.
Vica és Tamás lakása III.
Vica és Tamás lakása IV.
Vica és Tamás lakása V.
Vica és Tamás lakása VI.
Vica és Tamás lakása VII.
Vica és Tamás lakása VIII.
Vica és Tamás lakása IX.
Vica és Tamás lakása X.Main color
#283c3e
Heading text color
#283c3e
Háttérszín
light